Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ITK posteri – OpenBadgetit osana osaamisperusteisuutta

April 12, 2018 @ 09:30 - April 13, 2018 @ 17:30 UTC

Yksilöllinen eteneminen opiskelijan opintopoluilla ja osaamisperusteisuus ovat haasteita matkalla kohti ammatillisen koulutuksen reformia. Oppiminen on tehokkaimmillaan silloin kun se on monikanavaista ja sosiaalista. Oppijan kiinnostuksen ja sitouttamisen kehittämiseksi opetusmateriaali ja –ympäristöt tulisi tarjota opiskelijoille helposti saatavilla ja heitä inspiroivassa muodossa. Parhaimmillaan oppijan itseohjautuvuutta voidaan lisätä hyödyntämällä digitaalisia työkaluja ja käyttämällä pelillisisä elementtejä osaamisen kerryttämisen innoittajana.

Projekti-idea on syntynyt tarpeesta kehittää opiskelijoiden kestävän kehityksen ammattiosaamista yhdistämällä digitaaliset osaamismerkit eli Open Badge -osaamismerkit ammatilliseen opetukseen. Open Badgettien avulla osaamista voidaan kerryttää aikaan tai paikkaan sitomatta ja niiden avulla tuetaan opiskelijan osaamisperusteisuutta ja itseohjautuvuutta.

The Healthy Food Choices for a Sustainable Future on KV-hanke, jonka partnerimaina ovat Suomi, Italia ja Kroatia. Suomesta mukana on ammatillisista oppilaitoksista Omnia ja EKAMI. Kyseessä on ruokapalvelualan yhteinen kehittämishanke, jossa kehitetään 40 kestävän kehityksen OpenBadget -merkkiä kriteeristöineen HoReCa-alalle ja osaamismerkit julkaistaan neljällä kielellä. Badgettejen arvioitu valmistumisaikataulu on helmikuussa 2018.

Digitaaliset osaamismerkit auttavat opiskelijaa todentamaan osaamistaan ja tekemään näkyväksi oman osaamisen portfoliossaan. OpenBadget tarjoavat mielekkään pelillisen lähestymistavan aiheen oppimiseen. Lisätietoja Healthy Future -hankkeessa valmisteltavista OpenBadgeteista löydät projektin www-sivuilta. http://www.healthyfutureproject.eu/osaamismerkki-hakemukset/

Tämä kehittämishanke on ensimmäinen laatuaan ammatillisessa koulutuksessa. Hanke on syventänyt Omnia ja EKAMin oppilaitosten välistä yhteistyötä ja poikinut yhtenäisen kiltakoulu toimintamallin, Kokkikillan, jonka yksi kantavista teemoista on digitaalisuus ja sen kehittäminen. Kehittämishankkeen verkostossa ja levittämisessä on hyödynnetty erilaisia sosiaalisen median välineitä.

Venue

Hämeenlinna, Cumulus Resort Aulanko
Aulangontie 93
HÄMEENLINNA, 13210 Finland
+ Google Map